Purchawa, a jak to jest przecież ubezpieczenie auta działą na wszystkich, wieć dogadaj sie z którymś z naszych że to on jechał autem a ty byleś pasażerem.
[O1] PRZEKŁADNIA KIEROWNICZA CZY KTOŚ WYWALCZYŁ WYMIANĘ NA G
Zwiń
X
-
[O1] PRZEKŁADNIA KIEROWNICZA CZY KTOŚ WYWALCZYŁ WYMIANĘ NA G
niedawno kupiłem O1 ma przejechane 9500 i jest na gwarancji. pojechałem do serwisu gdyż coś mi pukało w zawieszeniu na miejscu okazało sie ze dodatkowo jest wyciek z przekładni kierowniczej . po kilkugodzinnych oględzinach kierownik servisu stwierdził ze wina lezy po mojej stronie gdyz jest założony nieorginalny drążek kierowniczy który rzekomo jest cieńszy od orginału w miejscu gdzie jest zakładana gumka z opaską (autko jadąc do salonu spadło z lawety i sie troszkę uszkodiło między innymi zgiął sie drązek kierowniczy poprzedni włściciel wymienił go poza serwisem i ponoć założył nieorginalny - info kierownik servisu) . w pierwszej chwili stwierdziłem ze skoro tak twierdzą to mówi sie trudno i trzeba poniesć dodatkowe koszty :cry: dzisiaj podjechałem do poleconego mi na forum(dzieki za pomoc) warsztatu w łodzi i tam niespodzianka gosć któremu chciałem dac zarobic mówi mi panie to jest ściema serwisu żeby nie wymienić przekładni na gwarancji . musi pan powalczyc z nimi stwierdził ze nawet różnica w średnicy drażka dochodząca do 1 mm nie robi różnicy gdyż opaska to uszczelnia podjechałem wiec do servisu ale nie było kierownika mam dzwonic w poniedziałek w rozmowie z pracownikami wspomniałem ze wyczytałem iz w o1 wystepował problem z przekładniami i oni to potwierdzili jednak nadal twierdzą ze to moja wina . czy ktoś z was walczył już kiedys z serwisem o wymiane przekładni na gwarancji gdyz zdaje mi sie że gdzieś już czytałem o tym ze serwisy nie chcą wymieniac przekładni na gwarancji ale nie moge tego znależć . jesli ktos może mi pomóc bede wdzieczny.Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów
-
-
9500km drugi wlasciciel, spad z lawety - same rodzynki, ale wiem ze to mozliwe, ale jednego nie rozumie po co ktos to sam wymienial, przeciez to mial zrobic ktos kto przywiozl to auto i zaplacic, a tak to mi to druciarstwem jedzie na odleglosc.
Ktos tu od poczatku jedzie sciema, ale cena pewnie byla atrakcyjna :|
Komentarz
-
-
Microft
100 % pewności nie mam natomiast w\g twierdzenia właściciela a na 95 % nie kłamał gdyż nie był to handlarz a raczej taka poczciwa chłopina ze wsi sytuacja wyglądała tak: auta kupiła sniezka - potwierdzone w karcie pojazdu
laweta wiozaca je do sniezki miała wypadek spadło 5 czy 6 aut - nie potwierdzone
sniezka zrezygnowała z tych samochodów - potwierdzone
kupił je gość prowadzący salon iveco mający dojscie do warty - potwierdzone
i przy zakupie nowego iveco octave zakupił jej pierwszy właściciel
twierdzi on ze kupił ja rozbitą i sam naprawiał u jakiegoś blacharza - niepotwierdzone kto to naprawiał
ponieważ było to robione na wiosce rzeczywiście może to smierdzieć druciarstwem
reasumując : gwarancja jest, przebieg w 100% pewny w momencie zakupu 8800 autko z sierpnia 2006 kupione prze ze mnie 10 marca 2007 klimatronik 2 jaski elektryka 1,9 tdi 100 kucyków cena 47 000 sytuacja dość skomplikowana ale myślę że było warto nawet gdybym musiał pokryc koszt przekaładni (800 pln) jak sądzisz?Octavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów
Komentarz
-
-
47.000 + koszt przekładni (warunkiem te 800 PLN) okazją nie jest. Pozostaje kwestia jakości wykonania naprawy blacharskej. Dwa, trzy lata i wszystko może zacząć się ujawniać.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
800 zł za przekładnię?To bardzo optymistyczne stwierdzenie.Ja w swojej OI wymieniałem na gwarancji przeładnię,zapytałem z ciekawości ile kosztuje i z tego co pamietam to było to dużo więcejNajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
800 to regeneracja mojej przekładni w warsztacie servis chce za tak ausługe 1000 + koszty wyjęcia i montażu łącznie ok 1300-1400
Piotr aco do tego czy była to okazja to wiadomo jak zawsze jest to sparawa dyskusyjna ale ja do dzisiaj w tej cenie nie mogę spotkać rocznika 2005 nie mówiąc już o 2006 a cena salonowa tej wersji to 72 000
[ Dodano: Wto 03 Kwi, 07 22:47 ]
jednak zdecydowałem sie na naprawe w warsztacie na mój koszt(((((((((( nie mam czsu z nimi walczyć temat zakonczonyOctavia Combi Tour Ice+ 1.9TDi AXR 115,2 kucy/265,8 niutonów
Komentarz
-
Komentarz